Acest site nu prelucreaza date cu caracter personal !
Foloseste cookie-uri pentru ca experienta dvs. sa fie imbunatatita, prin continuarea navigarii acceptati modul de utilizare al cookie-urilor.
Cititi mai mult

Veverita siberiana

Descrierea veverițelor siberiene

Veverițele siberiene sunt animale diurne și foarte energice, fiind active în special dimineața și seara. În ceea ce privește aspectul, veverițele siberiene sunt de două feluri: veverițe siberiene maro și veverițe siberiene albe. Privind caracterul, ele sunt foarte curioase și de asemenea, posedă un spectru vocal puternic, folosind multe tipuri de sunete pentru a comunica. Sunt animale solitare, stând împreună doar în perioada împerecherii (perioada de gestație fiind de aproximativ 35 de zile).

RĂSPÂNDIRE

Veverițele dungate sunt răspândite pe continentul nord-american și în marea parte wp themes a Asiei (din centrul Rusiei până în China, Korea și chiar nordul Japoniei). Veverițele americane au doar trei dungi, dar cele siberiene se deosebesc prin cinci dungi.
Li se mai spune și Burunduk, iar numele latin este Eutamias asiaticus sau Eutamias sibiricus.

Pentru mai multe detalii privind hrana, modul de îngrijire sau înmulțirea vizitați secțiunea blog dedicată veverițelor siberiene.

veverita siberiana maro

veverita siberiana alba

VEVERITA SIBERIANA ALBA

Veveritele siberiene (fie ele albe sau maro) trăiesc în păduri de conifere și mesteceni. Iși fac vizuina (cu intrarea lungă și șerpuioare) sub rădăcinile copacilor creând o bifurcație: un cotlon ce conduce la cuib (culcuș), iar celălalt braț duce la cămară, locul de depozitare a hranei. În zonele mai reci cuibul este sub wp themes nivelul de îngheț al pământului.

Durata medie de viață în mediul lor natural este între trei și șapte ani, dar în captivitate pot trăi 6-11 ani și chiar peste, dacă sunt îngrijite corespunzător.

Este indicat sa creșteți veverițele siberiene în cuști de metal cu gratii, de dimensiuni mari, nu în custile specifice hamsterilor sau acvarii.
Pentru detalii privind hrana, modul de îngrijire sau înmulțirea vizitați secțiunea blog dedicată veverițelor siberiene.