Amplasarea cuştii

Intrebare: Ce cuşcă este bună?
Această întrebare o găsiţi în mai toate articolele despre veveriţele siberiene.

Răspuns: Cea spaţiosă.

Însă toţi evită să dea o mărime exactă sau să recomande una de mărimi exagerate, probabil, din cauză că nu au crescut o veveriţă siberiană sau, dacă da, nu într-o cuşcă pe care o putem numi spaţioasă. Într-una din cărţile dedicate creşterii veveriţelor siberiene se recomandă cuşca de dimensiuni 1 x 1 m la bază, cu o înălţime de 1,5-2 m, însă nu se specifică faptul că aceste cuşti sunt ţinute în afara locuinţei şi că nu s-a încercat indroducerea într-o casă a unei astfel de cuşti, dat fiind că se întampină greutăţi deja de la prima uşă. Sigur că acestă cuşcă de 1,5 mc este prielnică animalului, dar este, cu siguranţă, o exagerare. O astfel de cuşcă depăşeşte preţul locuitoarei sale, deşi veveriţa siberiană este un animal scump.
Noi vom încerca să recomandăm o amplasare optimă şi o asigurare a condiţiilor prielnice, dar în limita posibilităţilor (şi un cîine se simte cel mai bine într-o curte, dar milioanele de stăpâni demonstrează că animalele de companie pot sa aibă o viaţă bună într-un apartament). Mult mai importante sunt accesoriile. Aşadar, cuşca poate fi mai puţin spaţioasă, dar cu accesoriile corespunzătoare, pentru a le crea loc de ascunziş, loc suficient de depozitare şi de joacă.

Amenajarea custii

Este important ca spaţiul cuştii să fie cât mai bine folosit. În acest scop, poliţele şi terasele sunt o soluţie bună; în plus de asta, oferă rigiditate cuştii.

Pe fundul cuştii trebuie neapărat să punem un aşternut alcătuit din rumeguş, talaş şi scoarţă de copac şi fân. Scoarţa de copac nu trebuie să fie tratată, ca să nu avem probleme de intoxicaţie. Sub acest asternut (într-unul din colţurile cuştii) se poate pune nisip pentru pisici, de obicei îşi fac nevoile într-unul din colţurile cuştii. În acest colţ se poate schimba mai des talaşul, fânul etc., iar restul săptămânal sau poate chiar lunar. Acest aşternut trebuie schimbat periodic.

Citiți mai multe despre amenajarea cuștii aici:

Amenajarea custii