Acest site nu prelucreaza date cu caracter personal !
Foloseste cookie-uri pentru ca experienta dvs. sa fie imbunatatita, prin continuarea navigarii acceptati modul de utilizare al cookie-urilor.
Cititi mai mult

Blog

Veverita leopard cu 13 dungi

Veverița leopard provine din Statele Unite ale Americii și mai este denumită și veverița leopard cu 13 dungi. Se împerechează o singură dată pe an, primăvara, imediat ce au ieșit din hibernare, timp de două săptămâni, și pot avea între 3 și 14 pui. Gestația durează aproximativ 28 de zile, iar puii se nasc golași […]

Hrana si imperecherea veveritelor japoneze

Aduse în Europa ca animale de companie, veveritele japoneze (Sciurus lis) au lungimea corpului de 18-22 cm, iar coada de 15-20 cm. Hrana lor constă în nuci, semințe și muguri de copac.

Veverita siberiana

Veverița siberiană (siberian chipmunk) este mult mai mică decât veverița autohtonă, având lungimea corpului de 15cm, coada de 10cm, iar înălțimea la umăr de 5 cm. Are un corp lunguieț din care iese în evidență capul cu nasul rotund, acoperit de păr scurt și fin. Ochii sunt mari și negri, urechile mici, iar membrele groase […]

Puii de veveriță siberiană

Fiind animale solitare, este necesar ca femela de veveriță siberiană să fie separată de mascul, ele DOAR în perioada împerecherii stau împreună.

Hrana și suplimentul de hrană al veverițelor siberiene

Câte veverițe, atâtea personalități așa și gusturile pentru mâncare. Veverița mofturoasă este foarte rară. În lipsă de altceva mai special, consumă tot ce are. Însă trebuie totuși să le asigurăm o alimentație diversificată.

poza de profil sub text mare

Veverita europeana de vanzare

HRANA VEVERIȚELOR GRI CANADIENE

Veverițele gri canadiene sunt acum larg răspândite în toată Anglia, la sud de Cumbria și Țara Galilor și prezente ca animale de companie în toata Scoția. Veverițele gri canadiene, concurează la mâncare cu veverițele europene (cunoscute de noi sub denumirea de veverițe autohtone), acestea din urmă având mai puțină hrană datorita aparitiei veverițelor canadiene.

INAUNTRU SAU AFARA

INAUNTRU SAU AFARA? LASĂȚI VEVERIȚA SĂ ALEAGĂ ! O cușcă foarte practică în Ungaria, în satul Tahitótfalu, dă adăpost catorva perechi de veverițe siberiene. Un adevărat lux că ele pot alege dacă vor să stea afară în aer liber sau în casă la adăpost.

Amestecul de hrană pentru veverițele siberiene

Fiecare veveriță are personalitatea ei, astfel afinitățile pentru mâncare vor fi, evident, diferite. Veverițele nu sunt mofturoase și în lipsă de ceva mai special, consumă tot ce au, însă va trebui să le asigurăm o alimentație diversificată. Ca aliment de bază, recomandăm următoarele mixturi:

Veverita – animal de companie

Veverița siberiană poate fi un animal de companie perfect. Este jucaușă și energică, este prietenoasă (sociabilă și are un farmec aparte), este usor de intreținut, chiar și intr-un apartament. Veverița, ajunge din ce în ce mai des în casele oamenilor, deoarece se împrietenește rapid cu membrii familiei dacă este adoptată când este încă pui.

Cine ma vrea acasa????

Cine ma vrea acasa? Este intrebarea pusa de Oli, un pui de veverita siberiana alba.

1 2