Diaree

Apare în cazul în care alimentaţia veveriţelor conţine prea multe fructe şi legume sau când am schimbat brusc ceva în meniul obişuit. Se tratează cu o dietă de câteva zile alcătuită din seminţe uscate.

Constipare

Dacă alimentaţia nu conţine sau este săracă în fructe şi legume sau dacă veveriţa consumă ceva de origine textilă sau hârtie, atunci poate apărea constipaţia. Tratamentul este foarte simplu: dietă de fructe sau suc de fructe natural.

Pierderea blănii

La femele, sunt dese cazurile când se identifică prin diagnoza veterinară cauze hormonale. Se tratează foarte simplu cu o injecţie hormonală; în astfel de situaţii, se recomandă ţinerea unui mascul în imediata apropiere a cuştii, dar într-o cuşcă separată.

Dinţii crescuţi

Dinţii veveriţelor, asemenea tuturor rozătoarelor, sunt în continuă creştere. De aceea, au nevoie tot timpul să roadă ceva. În cuşcă trebuie să le amplasăm permanent bucăţi de lemn, iar meniul trebuie să conţină seminţe şi fructe cu coajă tare.
În cazul în care dinţii au crescut prea mari, este nevoie de ajutorul medicului veterinar. Sunt cazuri in care veveriţei ii poate creşte strâmb un dinte. Din acestă cauză el trebuie tăiat periodic.

Paraziţii externi

Sunt foarte rari la veveriţe, dar mai sunt cazuri. Pentru astfel de situații se recomandă sprayul Biokill® (efectele acestui insecticid pot dura până la 4 săptămâni).

Mod de folosire: De la mică distanţă pulverizăm sprayul pe blana animalului în profunzime (cît mai la piele) fără a ii da în ochi. Substanţa este inofensivă pentru veveriţe, de asemenea pentru câini şi pisici.