Descrierea veverițelor leopard

Veverițele leopard fac parte din familia de rozatoare numite Sciuride (Sciuridae) ce include veverița de copac, veverița terestră, marmota, veverița zburătoare, popândăul și câinele de preerie (Cynomys).
Blana acestor veverițe este maronie, cu 13 linii maro și albe, care alternează cu puncte mici albicioase. Lungimea corpului este de 17 – 29 cm, iar coada de 6 – 13 cm, au ochii mari și urechile foarte mici, greutatea lor fiind de 110 – 270 g.
Veverița leopard este o veveriță de sol, nefăcând niciodată salturi la fel de spectaculose precum veverița siberiană, care este și ea o veveriță de sol.

RĂSPÂNDIRE

Veverițele leopard (Ictidomys Tridecemlineatus) wp themes sunt indigene în America, Eurasia și Africa și au fost introduse de om în Europa si Australia.
Veverița leopard este strict diurnă, adoră să stea la soare. Este un animal de companie foarte bun de ținut în apartament, dar și afară, în voliere special amenajate, în care se adaptează foarte ușor. Ele pot fi solitare, dar, de asemenea, pot fi ținute în pereche sau grupuri.

Pentru mai multe detalii privind hrana, modul de îngrijire sau înmulțirea puteti vizita secțiunea dedicată veverițelor leopard.

veverita siberiana dungata