Veverițele gri canadiene sunt acum larg răspândite în toată Anglia, la sud de Cumbria și Țara Galilor și prezente ca animale de companie în toata Scoția.
Veverițele gri canadiene, concurează la mâncare cu veverițele europene (cunoscute de noi sub denumirea de veverițe autohtone), acestea din urmă având mai puțină hrană datorita aparitiei veverițelor canadiene. Hrana veveritelor canadiene constă în scoarță de copac, fructe de pădure, nuci si ghinde, hranindu-se mai mult la nivelul solului și fiind capabile de a digera ghindele, pe care veveritele autohtone nu le pot digera.
Veverița gri canadiană transportă un virus mortal pentru celelalte veverite, numit POX (variola), care nu le afectează, în schimb virusul, a decimat veverițele autohtone din Anglia, Irlanda și Scoția. Statisticile actuale indică faptul că sunt aproximativ 2,5 milioane de veverițe gri canadiene și doar 160.000 de veverițe europene (cu blana in nuanțe de roșu).
Dat fiind faptul că această specie a decimat veverițele autohtone în Anglia, Irlanda și Scoția, Ferma de veverițe a luat decizia ca niciodată să nu aducă în România această specie, chiar dacă unele persoane ne vor asigura că nu iși vor elibera exemplarele vreodată.