Fiind animale solitare, este necesar ca femela de veveriță siberiană să fie separată de mascul, ele DOAR în perioada împerecherii stau împreună. Prima perioadă corespunde cu sfârșitul iernii-începutul primăverii, iar cea de-a doua cu sfârșitul verii (luna August).
Perioada de gestație ține aproximativ o lună, după care femela dă naștere la 1-8 pui pe care îi va alăpta 5-6 săptămâni.
Primăvara și iarna, când femela intră în călduri, cheamă masculul cu un fluierat ascuțit. Acest sunet seamănă cu ciripitul unor păsări. Această perioadă este foarte scurtă: aproximativ o zi. Femela va face tot posibilul ca să nu se irosească acest prilej prețios. Dacă nu se reușește împerecherea, după 10-14 zile intră din nou în călduri.
Perioada de gestație ține 30-33 zile; în această perioadă femela consumă cu 20-30% mai multă hrană. Alimentația trebuie să conțină multe fructe, semințe și supliment de calciu. După fătare, din primele zile se aud gemete slabe din cuib (puii). Alăptarea o va solicita foarte tare pe mămică, mai ales dacă sunt mai mult de 4 pui. Acum trebuie să asigurăm cu 60-80% mai multă hrană ca de obicei.
După 5-6 zile, deja putem să ne uităm la pui. Aceștia nu au încă blăniță, dar după scurt timp încep să le apară dungile. După 3 săptămâni deja pot fi mângâiați, iar la vârsta de 4 săptămâni trebuie să ne ocupăm de fiecare în parte, deoarece, dacă în această perioadă îi neglijăm, riscăm să nu-i mai putem lua în mână.
La vârsta de 6 săptămâni pot fi separați de mamă, mai ales dacă sunt mai mult de 6.
În primele 5 săptămâni cresc văzând cu ochii. Până la vârsta de 4 luni putem, și merită, să-i ținem împreună, dar după acest timp trebuie separați (încep deja certurile).
Mai putem totusi să îi ținem împreună, dar într-un loc suficient de mare și, când spunem mare, ne referim la o cușcă de dimensiuni considerabile, unde pot forma un “harem” (1 mascul și până la 3-4 femele), dar fiecare veveriță trebuie să aibă o căsuță separată.