Câte veverițe, atâtea personalități așa și gusturile pentru mâncare. Veverița mofturoasă este foarte rară. În lipsă de altceva mai special, consumă tot ce are. Însă trebuie totuși să le asigurăm o alimentație diversificată.
Ca bază, hrana pentru rozătoare, ce se găsește în comerț, este bună. Pe lângă aceasta însă, li se mai pot oferi: alune de pădure, alune de pământ, nuci, fistic, semințe de dovleac. Este important să primească legume și fructe proaspete (mere, pere, portocale, cireșe, kiwi, banane, măceșe, morcovi, salate etc.). Mai rar, li se pot da și biscuiți sau napolitane. Le plac foarte mult larvele și gândacii (larve de gândac de făină, greieri, lăcuste).
De asemenea, li se mai pot oferi ouă fierte tari sau ouă de prepeliță crude (atenție, numai cantitatea pe care o consumă odată, ca să nu-și care în căsuță și să se strice). Le mai plac foarte mult mugurii și conurile de brad. Pentru asigurarea calciului trebuie să aibă permanent în cușcă os de sepie. Zilnic trebuie să le asigurăm aproximativ 30-40 g de hrană, pe care o putem doza cu ajutorul unei lopățici de plastic din comerț.
Hrana poate fi pusă în acele cutiuțe care se găsesc în petshopuri (de obicei, pe acestea le răstoarnă ușor) sau, pur și simplu, lăsată într-un colț al așternutului alcătuit din rumeguș, scoarță de copac și fân.
Aceste mixturi de bază trebuie suplimentate cu semințe care au coaja tare (veverițele, ca orice rozătoare, trebuie să roadă tot timpul): alune de pădure, alune de pământ, conuri de brad, nuci în coajă, ghinde sau, de ce nu, fistic crud.

ATENȚIE! Nu le dați sâmburi de caise sau piersici. SUNT TOXICE!

Fructele și legumele nu trebuie să lipsească din meniul animalelor. În funcție de sezon, ele trebuie bine spălate și administrate cantități pentru o singură zi, pentru a preveni eventualele alterări. Mere sau portocale le putem da atunci când lipsim mai multe zile; aceasta, în eventualitatea că se întâmplă ceva cu apa de băut; în plus, sunt fructe care nu se strică așa ușor. Legumele și fructele nu trebuie date în exces că pot cauza diaree.
Diferitele bobițe de măceș, soc, fructe de porumbar, păducel sunt de asemenea pe gustul lor și le consumă cu plăcere. Alimentele de bază animalieră sunt de asemenea bine venite. Veveritele consumă cu plăcere larve de Tenebrio Molitor (gândac de făină), greieri, ouă de prepeliță crude sau chiar melci. Nu trebuie să uităm totuși de osul de sepie sau de acele pietre speciale pe care le puteți procura din orice petshop, ele sunt un supliment de calciu necesar.