Veverița siberiană poate fi un animal de companie perfect. Este jucaușă și energică, este prietenoasă (sociabilă și are un farmec aparte), este usor de intreținut, chiar și intr-un apartament.
Veverița, ajunge din ce în ce mai des în casele oamenilor, deoarece se împrietenește rapid cu membrii familiei dacă este adoptată când este încă pui.
Dacă ne gandim sa achiziționăm o veveriță ca animal de companie, ar trebui să ne documentăm putin: ce anume i se potrivește și de ce are nevoie.
Totusi ar trebui să avem în vedere faptul că veverița nu se împacă prea bine cu alte animale de apartament, precum câinii sau pisicile, care wp themes mereu au tendința să vâneze veverița.
Spre deosebire de alte rozătoare, veverița are nevoie de o cușcă putin mai spațioasă, fiind foarte zburdalnică si activă. Dimensiunile unei cuști medii sunt: 1m x 0,5m x 1,5. Cu cât cușca va fi mai mare, cu atât animalul nostru de companie se va simți mai confortabil și se va adapta mai ușor la noul mediu.
Dacă doriți să citiți mai multe detalii despre amenajarea cuștii unei veverite, amplasarea lor puteți vizita secțiunile aferente din rubrica SFATURI din meniu.